Energetikai tanúsítvány

Miért van szükség Energetikai Tanúsítványra?

Az Energetikai Tanúsítvány elkészítését a 176/2008. (VI. 30). Kormányrendelet írja elő, mely szerint az épületek energia tanúsítását kötelező elvégezni 2012 januárjától, amennyiben az ingatlan értékesítésre kerül (az épület tulajdonjogát ellenérték fejében átruházzák), vagy egy évet meghaladó időtartamra bérbe adják. Az Energetikai Tanúsítvány elkészítése tehát kötelező minden lakóingatlan értékesítésekor. Ezen tanúsítvány érvényességi ideje 10 évre szól. Az Energetikai Tanúsítvány tehát elengedhetetlen, hiszen az eladás és bérbeadás egyik alap okirata. Legnagyobb előnye, hogy képet kaphatunk ingatlanunk energia felhasználásáról, ezáltal megállapítható mennyire takarékos vagy éppen pazarló, illetve javaslatot is tesz a korszerűsítésre, hogy jobb energetikai besorolásba kerülhessen az ingatlan.

Energetikai tanúsítvány elkészítését 48 órán belül vállaljuk 14.990 Ft-tól, alapterülettől és ingatlan típustől fűggően!


Milyen energetikai kategóriák vannak?

Az Energetikai Tanúsítvány az ingatlanokat energetikai kategóriákba sorolja. A 10 különböző kategórián belül a legjobb az "A+", a legrosszabb az "I".

A hőtérképes / hőkamerás vizsgálat segítségével feltárható a lakások, házak és ipari létesítmények hővesztesége. A termográfia, azaz hőtérképezés a tárgyak, illetve anyagok hőtartalmát vizsgálja. Az anyagok elektromágneses energiát sugároznak, ezt az energiát a hőkamerák hőképpé alakítják, így válik láthatóvá a láthatatlan hőenergia a vizsgálat során. A szakember képes felmérni és láthatóvá tenni a nyílászárók, a falazat, az áthidalók, a födém és az épületgépészeti berendezések valós állapotát hőveszteség szempontjából, erre a célra egy professzionális, speciális thermo kamerát használ.

Időpont egyeztetéshez hívja a +36-30-9455588-as telefonszámot, vagy írjon nekünk az info@bradoingatlan.hu e-mail címre, illetve vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi gomb segítségével!

Kapcsolat

Brado Ingatlaniroda, a Dél-pesti ingatlanok specialistája!